Lifestyle

Online beleške za jul

Dok čekamo da se stabilizuje ovo ludo vreme sa “red sunca, red pljuskova” prognozom, a leto, nadamo se, konačno počne, bacite pogled na online beleške koje sam ovog meseca izdvojila za vas…

#1

Da li ste za social eating?

Šta kažete na ideju da odete na večeru sami (ili eventualno u paru) u home restoran u kom će za stolom sedeti vama nepoznati ljudi, a sve u cilju sklapanja novih prijateljstava? Social eating je u svetu sve veći trend, a o čemu je zapravo reč, pročitajte u ovom tekstu. Zvuči jako zanimljivo!

#2

Zašto smo zavisni od tetovaža?

Baš sam pre neki dan na ulici ugledala momka koji je, pretpostavljam, baš tada “završio” drugi istetovirani rukav (nosio je majicu prebačenu preko ramena, a podlaktica mu je bila uvijena u čistu gazu i zavoj ispod koje se sijala neka mast) i pomislila sam šta to osobu vuče da radi jednu tetovažu za drugom. Verovatno do sada nisam mogla da razumem budući da nemam nijednu na telu, a juče sam u ovom tekstu pronašla odgovor naučnika na to pitanje, kao i da li tetovaže stvaraju zavisnost i koliko treba sačekati pre nove doze mastila.

#3

Plastične kese

Ovih dana su manje više svi veći marketi uveli naplatu plastičnih kesa. Mišljenja su podeljena – neki to hejtuju iz dubine duše, ali nastavljaju da plaćaju svaku kesu, dok su drugi počeli da nose cegere za kupovinu (ja sam trenutno u potrazi za nekim novim kul platnenim cegerima, pa ako imate ideju gde da nabavim – pišite mi). Mene to zaista raduje jer je mali pomak, ali je pomak. Možda se nekada ekološki i osvestimo. Bar se nadam da će to biti pre 2025. godine, jer kažu istraživanja da će se količina plastičnog otpada do tada udvostručiti ako se nešto ne preduzme. Uostalom, koliko kesa vam je bilo potrebno pre 10-20 godina, a koliko ih koristite danas? Znam da ne možemo kompletno izbaciti plastiku iz života, svuda je oko nas, ali možemo barem o tome da mislimo. Take action! Potrebno je 30 dana za novu naviku. Pokušajte da izbacite plastične kese iz upotrebe koliko god je to moguće i koristite torbe za kupovinu (ja uveliko koristim ovaj ceger jer se savije u paketić i staje mi u svaku torbu).

#4

My heart just skipped a beat!

A kad smo već kod torbi, desila se velika ljubav! Pre dva dana sam videla da je @obagofficial na svom instagramu objavio fotku torbe sa omiljenom mi Mini Maus (kreirana je za mene), koja će se uskoro naći u prodaji. Deda Mraze, ti ćeš svakako stići pre mog 31. rođendana, obraduj me irvasa ti Rudolfa!

A post shared by O bag (@obagofficial) on

#5

Sreća je… nomadski avanturizam!

“Prema rezultatima nezvaničnog istraživanja news feed-a, 8 od 10 ljudi naziva oproštajnu fotku sa mora sa ‘NEĆU KUĆI’. A ŠTA BI BILO DA se STVARNO ne vratite?” Pročitajte kul tekst dvoje naših fantastičnih avanturista, koje obožavam da pratim na instagramu (@whatifness). U pitanju je mlad par koji je “odjavio” život od 9 do 5 i kupio kartu u jednom smeru. Njihove putešestvije događaju se spontano, priče su im prepune humora, a glavni vođa puta je šarmantni jazavičar Šnjur. 

#6

WOW!

Nedavno sam sasvim slučajno otkrila najduži instagram profil i sajt. U pitanju je insta profil @deepest_insta_profile, koji je nastao u saradnji Gorana Čolaka – hrvatskog rekordera u ronjenju na dah – i vode “Jana”, kao i sajt na kom skrolujući 8000m možete stići do izvora vode “Borjomi” (sajt je dobio nagradu za dizajn i originalnost). Zavirite, pa pogledajte. Meni je ovo jako zanimljivo!

#7

Kulturno uzdizanje

Pre mesec dana vrata Narodnog muzeja, nakon njegove obnove, ponovo su otvorena za posetioce, pa sam pribeležila u planer da ga posetim u narednom periodu sad kad su (nadam se) gužve manje (pisaću vam o svojoj poseti). Predlažem to i vama, a u Novom Sadu ne treba propustiti manifestaciju “Leto na Trgu galerija” koju tradicionalno organizuju Galerija Matice srpske i Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, i predlažem da posetite izložbu “Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog”. 

#8

“Think week”

Sledite primer Bila Gejtsa i, ukoliko vam poslovne i porodične obaveze to dozvoljavaju, svake godine provedite sami nedelju dana negde daleko od civilizacije. On to naziva “think week”, a upravo tada mu naviru neke od najgenijalnijih ideja koje kasnije debelo unovči. 

#9

Da li i vi plaćate “pink tax”?

Pročitajte interesantno istraživanje autorke Ive Parađanin i saznajte zašto i koliko skuplje plaćamo porez na “ženske stvari”. Da li nam marketing stručnjaci kroz plasiranje roze boje pokušavaju “uvaliti” dodatnu dozu ženstvenosti?

#10

DNK pletenice su novi trend!

Kad već pominjem ženstvenost, iskoristila bih priliku da vas obavestim o novom beauty trendu na instagramu. U pitanju su DNK pletenice koje, iako na prvi pogled ne deluje tako, uopšte nisu tako komplikovane za pravljenje. Pogledajte, uostalom, tutorijal i isprobajte. Divno izgledaju! Ja, nažalost, za to nemam dužinu. 

Foto: Unsplash, promo

Related posts

Lifestyle

Kako pisanjem samo jedne rečenice u dnevnik možete unaprediti život

Pisanje dnevnika je jednostavan način da spoznamo sebe zapisujući najvažnije događaje, ideje ili misli o sopstvenom životu. Vra...

Kultura / Lifestyle

3 preporuke za lepši septembar

Septembar je mesec novih početaka, a kako bi vam početak prohladne jeseni unelo dozu radosti u svakodnevicu, imam za vas nekoliko pr...

Lifestyle / Zdravlje

Ambrozija: 8 stvari na koje treba obratiti pažnju

Korovska biljka ambrozija već je počela da stvara probleme alergičnim osobama, a onima koji se po prvi put susreću sa simptomima, ...

Lifestyle

6 letnjih festivala na kojima ćete se odlično zabaviti

Festivalska groznica je uveliko počela, Exit je startovao juče uz preduzete mere opreza, a ja vam izdvajam nekoliko (možda) manje p...

No comments

Leave a comment