Lifestyle

Online beleške za avgust

Dok uživate u ovim poslednjim trzajima leta i ne dozvoljavate mu da olako utekne, pregledajte online beleške koje sam vam sastavila za ovaj mesec. Jesen samo što nije promolila nos. 

#1

Da li ste čuli za FIRE pokret?

Kako vam se čini ovaj životni scenario: živi skromno, pametno ulaži novac i veoma rano se penzioniši da bi uživao u životu nasuprot kolotečini od 9 do 17? Fire filozofiju pokrenuli su, naravno, milenijalci, a mnogi smatraju da je to nešto najbolje što im se dogodilo. Zainteresovani? Saznajte više o ovom novom trendu u OVOM tekstu.

#2

Shades of blue

Kada već pominjem trendove, moram zapaziti i to da će ovaj letnji beauty trend biti aktuelan i tokom jeseni. Reč je o eyeliner-ima za oči u raznim bojama, koji ne samo da ističu boju i oblik očiju, već sa njim sasvim sigurno nećete ostati neprimećeni.

Pinterest

#3

Mickey Mouse linija za decu

Jesenja kolekcija za decu s potpisom Zara potpuno me je osvojila! Budući da je ovo godina Miki Mausa (slavimo 90. godišnjicu njegovog postojanja!), španski brend je odlučio da obraduje najmlađe jedinstvenom linijom garderobe s likom slavnog junaka animiranog filma. Kao veliki zaljubljenik u Mini i Mikija Mausa, malo je reći da ću potrčati u Zaru da nabavim Filipu neki od ovih divnih komada garderobe za vrtić!

#4

“To nisam ja, to su moji hormoni!”

A kad smo već kod šopinga, jednom za svagda da ponovimo: nismo novac na kartici spržile zbog još jedne impulsivne kupovine, krivi su hormoni! Kako li su to naše kupovne navike povezane sa trenutnim nivoom estrogena i menstrualnim ciklusom (žene se nesvesno oblače više seksi tokom plodnih dana), saznajte u ovom videu.

#5

Donirajte suvišno!

Uskoro nas sve čeka ono (meni bar omraženo) veliko spremanje garderobera i menjanje letnje i zimske garderobe. Guglajući, naišla sam na nekoliko super saveta koje želim da podelim s vama, kako biste ovu obavezu brzo i lako skinuli sa “to do” liste. Četiri pitanja koja se pominju u OVOM tekstu ključna su kada je spremanje u pitanju, a umesto da pobacate staru garderobu koju više ne možete ili ne želite da nosite, učinite divno delo i donirajte je onima kojima je potrebnija.

#6

Posetite Gradić fest

Letnji festivali i dalje su aktuelni, a ukoliko ste raspoloženi za performans uličnih svirača, predlažem vam da sutra skoknete na otvaranje Gradić festa, koji će se održati od četvrtka do subote u podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Tokom tri festivalska dana, ovaj deo Novog Sada ponovo će postati pravi umetnički kvart. Nadam se da se vidimo!

#7

2Cellos u Beogradu

A ukoliko ste 8. septembra u Beogradu, posetite tvrđavu na Kalemegdanu i uživajte u spektaklu koji će vam prirediti virtuozi na violončelu – 2Cellos! Ulaznice su još uvek u prodaji na sajtu Eventima, pa požurite i javite mi utiske, jer ja neću moći da idem. Ali ću vam poslati pozdrave sa Tare. 😉

#8

Ben is back

Moja i miljenica Holivuda, predivna Džulija Roberts snimila je još jedan intrigantan film čiji je trejler stigao pre nekoliko dana. Reč je o najnovijem ostvarenju “Ben is back”, a radnja se odvija na božićno jutro kada se Ben vraća svojoj kući na opšte iznenađenje svoje porodice. Uprkos tome što njegov povratak nije najbolja vest za porodicu, njegova majka (Džulija), trči mu u zagrljaj. S nestrpljenjem čekam decembar da se ovaj film pojavi u biokopima!

#9

Može li jedan Insta story pre spavanja?

Da li i vi kao i ja muku mučite sa slobodnim vremenom za čitanje knjiga, a jednako (i beskrajno) u tome uživate? Ukoliko volite i knjige na engleskom jeziku, oduševiće vas sjajna ideja Gradske biblioteke Njujorka. Naime, ova biblioteka, koja je na Instagramu poznatija kao @nypl, osmislila je projekat Instagram priča u kojima objavljuje književne klasike. Prva knjiga u seriji je „Alisa u zemlji čuda“. Uprkos tome što je Insta story aktivan samo 24 sata, knjige će dodavati u deo „highlights, što će omogućiti pristup i čitanje u bilo kom momentu. Odlična vest za sve nas #booklovers-e.

Foto: Nebojša Marić, Unsplash, Pinterest

Related posts

Lifestyle

Kako pisanjem samo jedne rečenice u dnevnik možete unaprediti život

Pisanje dnevnika je jednostavan način da spoznamo sebe zapisujući najvažnije događaje, ideje ili misli o sopstvenom životu. Vra...

Kultura / Lifestyle

3 preporuke za lepši septembar

Septembar je mesec novih početaka, a kako bi vam početak prohladne jeseni unelo dozu radosti u svakodnevicu, imam za vas nekoliko pr...

Lifestyle / Zdravlje

Ambrozija: 8 stvari na koje treba obratiti pažnju

Korovska biljka ambrozija već je počela da stvara probleme alergičnim osobama, a onima koji se po prvi put susreću sa simptomima, ...

Lifestyle

6 letnjih festivala na kojima ćete se odlično zabaviti

Festivalska groznica je uveliko počela, Exit je startovao juče uz preduzete mere opreza, a ja vam izdvajam nekoliko (možda) manje p...

No comments

Leave a comment