Lifestyle

Online beleške u januaru

Nisam se ni osvrnula, a januaru se već približio kraj! Kad pre, bokte, a još mi gore lampice na jelci… Filipove paketiće i dalje taktički napadamo (greota da propadnu kad već on ne jede slatkiše), obrazi nam se zaokrugljuju, a pantalone teško kopčaju. Ne stižem ni sve sezonske rasprodaje po gradu da ispratim, i dalje sam u fazonu kupovine džempera i kapa, a naveliko se već šuška o floralnim prolećnim trendovima, prugama, pastelnim nijansama i miksu printova. Munjevitom brzinom se januar “izvukao”. Znaš, mogao bi da usporiš tempo makar ove poslednje nedelje!
Elem, da ne dužim… proći će nam onda i februar. Prečešljajte ove online beleške koje sam izdvojila za vas.

#1

Toplo vam preporučujem da pogledate na Youtube-u prvi film u istoriji koji je urađen tehnikom ulje na platnu – S ljubavlju, Vinsent! Zvuči primamljivo? Ako ste ljubitelj Van Gogove umetnosti, ovo će biti prava vizuelna poslastica za vas. Svi likovi su stvarne istorijske ličnosti, film je nastajao čak sedam godina, da bi svetlost dana ugledao u decembru prošle godine. U trci je za ovogodišnjeg Oskara u kategoriji najbolji animirani film. Navijam!

#2

Kad već pominjem Oskara, da li ste ispratili jučerašnje nominacije i sastavili svoju movie listu?

#3

Pisala sam o tome da volim da pratim ilustratore na Instagramu, pogotovo iz sveta mode, ali ne mogu izostaviti ni maštovite ilustracije koje jesu ili podsećaju na one sa dečjih slikovnica. Izdvojila bih jedan od takvih profila koji mi se dopao, u pitanju je @maja_illustration. Prva asocijacija mi je bila – Sara Kej, kada sam ga otkrila pre neki dan, saznavši da se iza ovih upečatljivih sličica krije talentovana sestra moje drugarice. Njeni crteži mogu vam krasiti majicu, šolju, jastuk, možete ih uramiti i okačiti na zid… Posetite njen online shop.

#4

Kako vi slažete knjige u sopstvenoj biblioteci? Po boji, azbučnom redu, žanrovima, autorima? Ili o tome uopšte ne vodite računa? Nedavno se na Instagramu pojavio novi trend slaganja knjiga okrenutih naopako, kako bi se postigla ujednačenost i neutralnost. Prvenstveno se oslanja na estetiku, ne toliko na sadržaj knjiga, zbog čega je naišao na brojne osude kada se prva viralna fotka pojavila na ovoj društvenoj mreži.

#5

Čini se da je Kendal Džener srušila tabue u vezi sa aknama kada je nedavno, na bačen hejt povodom pojavljivanja na dodeli nagrada Golden Globe sa nepotpuno prikrivenim nesavršenostima na licu, odgovorila: “Ne dozvoli da te to sranje zaustavi”. Ubrzo potom, na Instagramu su se pojavile no make up fotke blogerki koje ih takođe ponosno “nose”, najavljujući da će to biti jedan od beauty trendova godine. Bez blama i teške šminke, niko od nas nema savršenu kožu!

#6

Spominjući beauty trendove, valjalo bi pretresti i nove anti age procedure i proizvode za negu kože, koji će termin podmlađivanje podići na sasvim novi nivo. Pročitajte ovde koje su to najzanimljivije, ali i najčudnije promene u svetu lepote koje nam je 2018. donela.

#7

Ok, čuli smo za raznorazne fitness&health tracker-e poput pametnih satova, narukvica, minijaturnih uređaja koji se kače na garderobu i povezani su sa smart telefonom, bezbroj aplikacija ove vrste… a da li ste čuli za pametne gaćice? Neću vam previše otkrivati, pročitajte ovaj tekst.

#8

“Ajoj! Da li je ovo realno? Pa, ja sad to jako želiiiim!” – ovim rečima pozdravila sam novu Mini Maus kolekciju s potpisom Pandora, koja me je potpuno raspametila! Medaljon s MINIjaturnim ukrasima je moj favorit!!!

A da li ste čuli i najnoviju vest da je moja Dizni ljubimica dobila i svoju zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih? Bucket list – otići i makar je dotaknuti!

#9

Primetili ste možda da je plavi mača prah novi trend u ishrani, pa samim tim i na Instagramu većinu smutija, kolača, ovsenih kaša i drugih zdravih obroka obogaćuje karakteristična nijansa (#bluematcha). Ipak, razlika između ove i zelene mače je ogromna – pročitajte ovde o čemu se radi.

#10

Mark Zakerberg je početkom ove godine izjavio da mu je jedan od važnih ciljeva da “pročisti” fejsbuk i uhvati se u koštac s objavljivanjem lažnih vesti, želeći da ova društvena mreža bude kvalitetnije mesto na kom ćete trošiti svoje vreme. Novinar New York Times-a u ovom zanimljivom tekstu predlaže nekoliko strategija “pozajmljenih” od Instagrama,  koji je svakako u Zakerbergovom vlasništvu od 2012. godine.

Related posts

Lifestyle

Kako pisanjem samo jedne rečenice u dnevnik možete unaprediti život

Pisanje dnevnika je jednostavan način da spoznamo sebe zapisujući najvažnije događaje, ideje ili misli o sopstvenom životu. Vra...

Kultura / Lifestyle

3 preporuke za lepši septembar

Septembar je mesec novih početaka, a kako bi vam početak prohladne jeseni unelo dozu radosti u svakodnevicu, imam za vas nekoliko pr...

Lifestyle / Zdravlje

Ambrozija: 8 stvari na koje treba obratiti pažnju

Korovska biljka ambrozija već je počela da stvara probleme alergičnim osobama, a onima koji se po prvi put susreću sa simptomima, ...

Lifestyle

6 letnjih festivala na kojima ćete se odlično zabaviti

Festivalska groznica je uveliko počela, Exit je startovao juče uz preduzete mere opreza, a ja vam izdvajam nekoliko (možda) manje p...

No comments

Leave a comment