Beauty news

Nevidljiva kosa? Stvarno? Ghosted hair je novi trend!

Sad je vidiš, sad je ne vidiš? “Nevidljiva kosa” iliti “ghosted hair” je novi trend kada je bojenju kose reč. Ove neobične nijanse nesumnjivo privlače pažnju, a i sama sam počela da razmišljam o malo odvažnijoj promeni…

Istina, ova boja kose je, prevashodno namenjena plavušama. Pitate se zašto? Proces farbanja je lakši i manje se oštećuje kosa nego u slučaju kada se ova tehnika izvodi na drugim nijansama. Osnovna razlika između plave i “nevidljive” kose jeste mešavina hladnih tonova koje se presijavaju u vidu pramenova. Kako se kosa pomera, ti pramenovi se pojavljuju i nestaju. Otuda i naziv “ghosted”.

Iako je srebrna boja već neko vreme na beauty sceni, a furale su je i Kara Delevin, Kim Kardašijan, Pink, Rita Ora i druge celeb ličnosti, ovaj metalik odsjaj je novitet kada je o farbanju reč i verujem da će tek osvajati Instagram.

Novu hair tendenciju u farbanju kose predstavio je, zapravo, londonski frizer Džejson Hogan, postavivši nedavno fotografiju na svom instagram profilu. Ove neobične nijanse sasvim su slučajno nastale, jer je želeo da platinastoj i ledeno plavoj kosi pruži novu dimeziju i osveži joj celokupan izgled.

Kao da je ta nijansa mogla uopšte biti dosadna…

Elem, ono što je vrlo zanimljivo je da sam proces farbanja može trajati do šest sati, u zavisnosti od toga koja je početna nijansa. Ok, ovo mi malo zvuči too much, ali mi se dopada ideja. Wow efekat svakako ne izostaje. Pitam se samo kako bi mi ova nijansa stajala… Svakako mi je vreme za neku promenu, a da li se usuditi na tako drastičnu?Foto:
Instagram

Related posts

Beauty news

Sakrijte ispod jelke savršen poklon za NJEGA!

Izmamite osmeh svom partneru kada bude otvarao svoje novogodišnje poklone! Darujte mu novi Acqua Di Giò Profumo Special Blend, sigurn...

1 Comment

  • avatar image

    Nevena

    Feb 19, 2018

    Reply

    Deluje bas cool... Mada, da imam 6 sati slobodnog vremena za frizera... pa ja bih se ponovo udala :D

Leave a comment