Lifestyle

Netflix i HBO GO: Šta gledamo u novembru

Kada je o novitetima na streaming platformama reč, već sada su u fokusu praznični filmovi koji su, složićete se, idealni za cosy večeri kada samo želimo da se ušuškamo i uživamo u svom toplom domu. To i nije tako loše, jer osim što će nam odvratiti misli od udarnih vesti o sve većem broju zaraženih korona virusom, nekako nas zovu da ostanemo kod kuće. Evo šta nam u novembru donose Netflix i HBO GO platforme. Sigurna sam da ćete pronaći nešto po svojoj meri, a ja ću vam samo poželeti ugodno veče.

FILMOVI

JINGLE JANGLE: A CHRISTMAS JOURNEY (Netflix)

Početak prikazivanja: 13. novembar

Ovaj mjuzikl je božićna avantura za decu i odrasle, a radnju prati priča o tvorcu magičnih igračaka kojem bivši šegrt ukrade jedan od najbojih izuma. Tada upoznajemo njegovu unuku koja mora vratiti oteto i ponovno probuditi magiju u stanovnicima gradića Kobltaun.

OPERATION CHRISTMAS DROP (Netflix)

Početak prikazivanja: 5. novembar

Pravi cheesy božićni film za opuštanje prati priču žene koja je zaposlena u Kongresu, a dobija zadatak da ode u Air Force bazu u kojoj upoznaje kapetana Endrua s kojim se ne slaže najbolje. Međutim, njihov odnos se vremenom razvije u nešto mnogo više.

DOLLY PARTON’S CHRISTMAS ON THE SQUARE (Netflix)

Početak prikazivanja: 22. novembar

Nakon očeve smrti, bogatašica Redžina Fuler se vraća u svoj rodni kraj rešena da svoju zemlju proda preduzetniku koji tu želi da izgradi šoping centar. Nailazi na negodovanja lokalaca, ali tada na scenu stupa njen anđeo čuvar, Doli Parton, koja će joj sasvim poremetiti planove.

THE CHRISTMAS CHRONICLES: PART TWO (Netflix)

Početak prikazivanja: 25. novembar

Pre dve godine, u prvom delu filma gledali smo brata i sestru kako spašavaju Božić, a sada priču prati tinejdžerka Kejt koja nerado provodi Božić s maminim novim partnerom i njegovim sinom Džekom. Kejt odlučuje da pobegne, ali ta odluka uvodi i nju i Džeka u avanturu s Deda Mrazom i gospođom Klaus sa kojima će zajedničkim snagama morati da spasu Severni pol od problematičnog lika Belsnikela koji želi da ga uništi.

HILLBILLY ELEGY (Netflix)

Početak prikazivanja: 24. novembar

Ovaj film je adaptacija memoara Džejmsa Dejvida Vansa, a iako stiže tek krajem novembra, već se šuška da je ozbiljan kandidat za Oskara. Kako i ne bi kad su glavne protagonistkinje Glen Klouz i Ejmi Adams! Film prati priču o tri generacije porodice iz radničke klase koja želi da ostvari “američki san” uprkos toksičnim odnosima u porodici.

THE LIFE AHEAD (Netflix)

Početak prikazivanja: 13. novembar

Nakon 11 godina pauze, legendarna glumica Sofija Loren vraća se na film i tumači lik žene koja je preživela holokaust, a priča prati i odnos dečaka Moma i gospođe Rose koja zarađuje za život tako što brine o deci prostitutki.

NEĆEMO PROPUSTITI NI…

AUDREY

Dokumentarni film o životu i radu velike filmske dive i ikone stila Odri Hepbern uskoro ćemo imati priliku da pogledamo na online streaming platformama (UK release date: 30.novembar), a ovo ostvarenje prati Odrin put do slave i statusa modne ikone svoje generacije kroz prijateljstvo s Hubertom de Givenchyjem. U filmu će biti prikazani snimci koji svedoče o njenom životu, kao i intervjui s ljudima koji su joj nekada bili bliski.

FRIDA KAHLO

Novi dokumentarni film o slavnoj slikarki, koji ćemo krajem meseca moći da pogledamo na online streaming platformama, pruža nam intiman uvid u njene fantastične, kreativne ideje, kao i sam proces stvaranja umetničkog dela. Svi znamo za Fridu, ali ko je zapravo bila žena koja se skrivala iza svetlih boja, gustih spojenih obrva i cvetnih aranžmana u kosi?

SONGBIRD

Ovaj film baziran je na pandeminji koronavirusa, koji je, uprkos tome što se još čeka release date, uveliko pokrenuo niz kontroverzi i naišao na neodobravanje dela publike koja smatra da u ovom trenutku nije prikladno praviti ovakve filmove jer samo dodatno produbljuju globalni strah. Radnja je smeštena u budućnost, a film prati život zaljubljenog para koji se, suočen sa pandemijom, zarazom i četvorogodišnjim karantinom, bori da bude zajedno.

Related posts

Lifestyle

Kako pisanjem samo jedne rečenice u dnevnik možete unaprediti život

Pisanje dnevnika je jednostavan način da spoznamo sebe zapisujući najvažnije događaje, ideje ili misli o sopstvenom životu. Vra...

Kultura / Lifestyle

3 preporuke za lepši septembar

Septembar je mesec novih početaka, a kako bi vam početak prohladne jeseni unelo dozu radosti u svakodnevicu, imam za vas nekoliko pr...

Lifestyle / Zdravlje

Ambrozija: 8 stvari na koje treba obratiti pažnju

Korovska biljka ambrozija već je počela da stvara probleme alergičnim osobama, a onima koji se po prvi put susreću sa simptomima, ...

Lifestyle

6 letnjih festivala na kojima ćete se odlično zabaviti

Festivalska groznica je uveliko počela, Exit je startovao juče uz preduzete mere opreza, a ja vam izdvajam nekoliko (možda) manje p...

No comments

Leave a comment