Fashion

Modne tendencije: jesenji trendovi vredni pažnje

Dok nam letnje temperature i dalje pažnju usmeravaju ka laganim kombinacijama i kupaćim kostimima, modna scena već nagoveštava koji će jesenji trendovi biti u fokusu u predstojećoj sezoni. Iako nam se s jedne strane ne odlažu lepršave haljine i čini nam se da smo se lako privikli na smelost letnjih outfita, nova sezona nas ipak intrigira i u tekstu koji sledi ćemo se baviti komadima i kombinacijama koje će je obeležiti.

Piše: Velibor Živkov

Nesputana i ležerna jesen

Načelo koje verno prati modnu scenu prethodnih nekoliko sezona i istrajava kao novi odnos prema garderobi jeste funkcionalnost odeće u skandinavskom stilu, koja se uglavnom ogleda u slobodi forme i prirodnim materijalima. U toku predstojeće jesenje sezone se nećemo odricati ležernosti i udobnosti, i uglavnom su favoriti oni modeli koji podržavaju ovakav pristup odevanju. Materijali kao što su kašmir i vuna u neutralnoj paleti boja doprineće tome da ovakav stil odevanja postane zona komfora svakoga ko mu ove jeseni pristupi.

Instagram: @cagolfashion
Oversize džemper, Mango, 3990 din.

Oversize sakoi i slojevi

Jesen je nesumnjivo sezona slojevitog kombinovanja odevnih komada i to čini osmišljavanje outfita zaista interesantnim. Ove sezone sakoi dodatno dobijaju na relevantnosti, koju zapravo nisu nikada ni izgubili zbog svoje široke primenjivosti. U kombinaciji sa blejzerima, ove jeseni ćemo viđati moderne majice sa štampom, čime se balansira između uličnog i formalnog stila. Takođe će biti popularni oversized sakoi u kompletu sa pantalonama, kao i kombinacije sa rolkama i dodacima poput marama i kravata, najčešće uz mokasine. U nešto ležernijoj varijanti, možete odabrati varijantu slojevitog kombinovanja oversized komada i mantila, koja se savršeno uklapa u dinamiku street style trendova.

Karirani sako, Reserved, 5600 din.

Midi dužine

Kada su u pitanju suknje i haljine, modna scena poslednjih sezona pristaje na sve. Na ulicama gradova jednako viđamo kratke i dugačke, plisirane i jeans, šarene i svedene suknje, koje se sjajno uklapaju kako sa sandalama i cipelama, tako i sa glomaznim patikama. Ova jesen ipak izvesnu prednost daje midi dužini i na taj način staje na stranu ženstvenosti. U osnovi je ovo dužina sa kojom ne može doći do značajnih grešaka i manje ili više odgovara svakom tipu građe, uklapa se sa različitim stilovima i svakom od njih doprinosi dodirom elegancije.

Prugasta midi suknja, Mona, 6990 din.

Retro jesenji trendovi i šljokice

Moda generalno ima tendenciju da se obnavlja i buđenje minulih trendova je davno ustanovljen obrazac. Poslednjih nekoliko godina ova sklonost ka reaktuelizaciji zaboravljenih komada je, čini se, nešto intenzivnija no ranije. Prethodne, kao i ove godine, najsrdačnije pozdravljamo trendove s kraja prošlog veka, odnosno iz osamdesetih i devedesetih godina. Konkretno, ove jeseni dah prošlosti koji uvodimo među modne aktuelnosti su šljokice. Smelost osamdesetih godina i disko stila, kako u kombinaciji sa jarkim bojama (boje ove jeseni su limun žuta, boja senfa i zelena), tako i na crnim i jednostavnim komadima, oglasiće se kao modni hit u toku pretstojeće sezone, koji možemo umirivati svedenijom obućom i izostavljanjem aksesoara. S druge strane, možemo se i potpuno prepustiti ovakvim modnim poduhvatima i na ovaj način zaista osmeliti svoj garderober i stil.

Mini haljina sa šljokicama, Zara, 4990 din.

Crop top i dvodelni kompleti

Budući da novi jesenji trendovi glasaju za ženstvenost, crop top trend u kombinaciji sa visokim strukom predstavlja sjajan odgovor na ovu tendenciju. Ovo je trend koji može krojevima da se uklopi i među letnje izbore, dok se jesenjim prilikama prilagođava pre svega materijalima. Ova modna ideja laska figuri, doprinosi sofisticiranosti ali i atraktivnosti ukupnog stila. Uz određene dodatke poput blejzera ili ešarpe, ovakvi kompleti postaju šik izbor za formalne prilike, a uz adekvatan izbor obuće mogu biti izuzetno trendi street style pojava.

Top s prorezom, Stradivarius, 1590 din.

Ove jeseni ćemo poželeti dobrodošlicu određenim novitetima, ali je prisutniji redizajn već osmišljenih komada. Nova funkcija postojećih trendova i okretanje elegantnim rešenjima, fuzije modnih stilova i slojevitost, udruženi sa jednim zdravim i osvešćenim pristupom modi, predstavljaju osnovu predstojeće jesenje modne sezone. Uz to, možemo očekivati određena poigravanja smelijim bojama i atraktivim krojevima, što nas unapred raduje.

Foto: Unsplash, PR

Related posts

Fashion

Sredite garderober u samo 3 koraka

sezonska garderoba

Svaki put kada dođe vreme da spremam garderober i odvajam dečje stvari koje su F&A prerasli ili više nisu nosive - triput prevr...

Fashion

Bi Žu nakit: Nekonvencionalni minimalizam (+POKLON)

Poznajete li ženu koja je „imuna“ na primetan komad nakita, pogotovo onaj unikatan, karakterističan po vrhunskoj izradi? Ja ne. ...

Fashion

Summer is not over yet

Iskrena da budem, nekako još uvek ne mogu da se oprostim od leta. Uprkos tome što su dnevne temperature i dalje visoke, noći su post...

Fashion

Summer vibes: Weekend adventure

Jedan od kul načina da provedete vikend s porodicom jeste odlazak u zoo vrt. Nedavno smo posetili onaj na Paliću, kako bi se Filip u...

No comments

Leave a comment