Beauty

Make up i beauty tajne sinhronih plivačica

Graciozne i savršeno precizne u vodi, koreografije spektakularne, izvajana tela, maštoviti kostimi i ništa manje impresivna šminka… prosto obožavam da pratim nastupe sinhronih plivačica na Olimpijskim igrama. Nadmetanja za zlato su otpočela, a ono što sam se zapitala jeste kako im je make up uvek “pod konac” i koje trikove imaju kao kec u rukavu. Kako im je kosa uvek sjajna, a koža očuvana uprkos tome što svakodnevno satima vežbaju u hlorisanoj vodi?

Otkrijte u nastavku teksta, možda će vam tajne sinhronih plivačica poslužiti da i na plus 30 i u vodi uvek izgledate savršeno i ne odričete se omiljene senke, maskare ili karmina za usne.

Šminka

Iako ne ulazi u konačnu ocenu sudija, šminka sinhronih plivačica savršeno prati svaki kostim. Budući da su one u bazenu veoma udaljene u odnosu na sudije, make up je često veoma jarkih boja i mora biti postojan.

  • Sveti gral kada je o izboru šminke reč, jeste brend “Make up for ever”, čije proizvode možete naći u Sephori. Naravno, pomislićete da sinhrone plivačice koriste isključivo vodootporne proizvode, ali nije uvek tako. Ono što je važno jeste kvalitetan prajmer i korektor, koji će poslužiti kao odlična baza, isključivo vodootporna maskara i ajlajner (ovo je zaista MUST), ali ne nužno i senka ili tečno rumenilo. Mnoge sportistkinje rade lash lift tretmane povećanja gustine trepavica i tako nemaju potrebu za konstantnim nanošenjem maskara.
  • Balzam za usne je plivačicama uvek u torbi, jer osim što štiti usne, koriste ga i kao bazu za senke za oči. Ukoliko kostimi i šminka na očima zahtevaju mirnije tonove ruževa za usne, one često koriste balzame u boji, koji su masni, ne spiraju se, a daju usnama prirodnu lepotu. Pored balzama za usne, saveznik za lepotu im je i najobičniji vazelin, koji takođe fenomenalno fiksira senke i rumenila. A koriste ga i za skidanje šminke nakon performansa.
  • Uvak biraju mat karmine jarkih boja jer se ne ispiraju lako, kao i tečne mat pudere koje je obavezno dobro zaštititi fiksatorima, kako bi opstali na licu budući da one mnogo puta izranjaju i uranjaju u vodu tokom nastupa.

Koža

U prethodnom beauty tekstu pisala sam i o efektima hlorisane vode na kožu, te je pravilna hidratacija odgovarajućim losionima i masnim spf kremama zaista veoma važna. Vrhunske sinhrone plivačice to dobro znaju jer svakodnevno višesatno vežbaju u hlorisanoj vodi.

Kosa

Ako ste se ikada zapitali kako im kosa izgleda tako sjajna i glatka dok izranjaju iz vode, ovo će vam zvučati neverovatno: one stavljaju običan želatin! Potom začešljaju kosu i naprave punđu, prikače sve ukosncama i kada se osuši, kosa postane veoma tvrda na dodir ali savršeno zalizana.

Ukoliko želite da i vaša kosa na plaži i u vodi izgleda uredno, ne morate stavljati želatin, dovoljno je da nanesete malo voska i napravite dve pletenice koje su uvek odlično rešenje. A ovde pročitajte kako da zaštitite kosu nakon boravka u hlorisanoj vodi ili moru.

Savet plus: Ovaj jednostavan trik oporavlja crvene i hlorom iritirane beonjače. Sinhrone plivačice, verovali ili ne, sipaju MLEKO u naočari za plivanje, stave ih na oči i trepnu par puta. Navodno pomaže!

Related posts

Beauty

Kako pravilno negovati kožu posle tridesete

Navršena trideseta godina života predstavlja svojevrsnu prekretnicu koja podrazumeva razvijanje drugačijeg odnosa prema ličnoj nez...

Beauty

Make up trikovi sa Tik Toka koje vredi isprobati

Poznato je da je TikTok prepun ideja za šminkanje, a u moru saveta influensera često isplivaju i fenomenalni trikovi profesionalaca ...

Beauty

Intervju: Soko skincare kozmetika sa Tare (+POKLON)

Lepota netaknute prirode planine Tare i lekovito bilje koje je okružuje, u savršenoj su sinergiji. A u to da od njihove blagodeti tr...

Beauty

SOS: Zaštitite kosu i kožu od morske soli i hlora

Većina ljudi je prilično svesna štetnih efekata sunca na kožu, zbog čega je redovno nanošenje kreme za sunčanje toliko važno. ...

1 Comment

  • Make up trikovi sa Tik Toka koje vredi isprobati - Something Modish

    Sep 17, 2021

    Reply

    […] da svoje veštine podignete za čitav jedan nivo. Ovom prilikom sam izdvojila pet apsolutno sjajnih beauty tajni koje će promeniti vašu rutinu šminkanja, a u koje se stručnjaci zapravo […]

Leave a comment