Beauty

Make up i beauty tajne sinhronih plivačica

Graciozne i savršeno precizne u vodi, koreografije spektakularne, izvajana tela, maštoviti kostimi i ništa manje impresivna šminka… prosto obožavam da pratim nastupe sinhronih plivačica na Olimpijskim igrama. Nadmetanja za zlato su otpočela, a ono što sam se zapitala jeste kako im je make up uvek “pod konac” i koje trikove imaju kao kec u rukavu. Kako im je kosa uvek sjajna, a koža očuvana uprkos tome što svakodnevno satima vežbaju u hlorisanoj vodi?

Otkrijte u nastavku teksta, možda će vam tajne sinhronih plivačica poslužiti da i na plus 30 i u vodi uvek izgledate savršeno i ne odričete se omiljene senke, maskare ili karmina za usne.

Šminka

Iako ne ulazi u konačnu ocenu sudija, šminka sinhronih plivačica savršeno prati svaki kostim. Budući da su one u bazenu veoma udaljene u odnosu na sudije, make up je često veoma jarkih boja i mora biti postojan.

  • Sveti gral kada je o izboru šminke reč, jeste brend “Make up for ever”, čije proizvode možete naći u Sephori. Naravno, pomislićete da sinhrone plivačice koriste isključivo vodootporne proizvode, ali nije uvek tako. Ono što je važno jeste kvalitetan prajmer i korektor, koji će poslužiti kao odlična baza, isključivo vodootporna maskara i ajlajner (ovo je zaista MUST), ali ne nužno i senka ili tečno rumenilo. Mnoge sportistkinje rade lash lift tretmane povećanja gustine trepavica i tako nemaju potrebu za konstantnim nanošenjem maskara.
  • Balzam za usne je plivačicama uvek u torbi, jer osim što štiti usne, koriste ga i kao bazu za senke za oči. Ukoliko kostimi i šminka na očima zahtevaju mirnije tonove ruževa za usne, one često koriste balzame u boji, koji su masni, ne spiraju se, a daju usnama prirodnu lepotu. Pored balzama za usne, saveznik za lepotu im je i najobičniji vazelin, koji takođe fenomenalno fiksira senke i rumenila. A koriste ga i za skidanje šminke nakon performansa.
  • Uvak biraju mat karmine jarkih boja jer se ne ispiraju lako, kao i tečne mat pudere koje je obavezno dobro zaštititi fiksatorima, kako bi opstali na licu budući da one mnogo puta izranjaju i uranjaju u vodu tokom nastupa.

Koža

U prethodnom beauty tekstu pisala sam i o efektima hlorisane vode na kožu, te je pravilna hidratacija odgovarajućim losionima i masnim spf kremama zaista veoma važna. Vrhunske sinhrone plivačice to dobro znaju jer svakodnevno višesatno vežbaju u hlorisanoj vodi.

Kosa

Ako ste se ikada zapitali kako im kosa izgleda tako sjajna i glatka dok izranjaju iz vode, ovo će vam zvučati neverovatno: one stavljaju običan želatin! Potom začešljaju kosu i naprave punđu, prikače sve ukosncama i kada se osuši, kosa postane veoma tvrda na dodir ali savršeno zalizana.

Ukoliko želite da i vaša kosa na plaži i u vodi izgleda uredno, ne morate stavljati želatin, dovoljno je da nanesete malo voska i napravite dve pletenice koje su uvek odlično rešenje. A ovde pročitajte kako da zaštitite kosu nakon boravka u hlorisanoj vodi ili moru.

Savet plus: Ovaj jednostavan trik oporavlja crvene i hlorom iritirane beonjače. Sinhrone plivačice, verovali ili ne, sipaju MLEKO u naočari za plivanje, stave ih na oči i trepnu par puta. Navodno pomaže!

Related posts

Beauty

Make up trikovi sa Tik Toka koje vredi isprobati

Poznato je da je TikTok prepun ideja za šminkanje, a u moru saveta influensera često isplivaju i fenomenalni trikovi profesionalaca ...

Beauty

Intervju: Soko skincare kozmetika sa Tare (+POKLON)

Lepota netaknute prirode planine Tare i lekovito bilje koje je okružuje, u savršenoj su sinergiji. A u to da od njihove blagodeti tr...

Beauty

SOS: Zaštitite kosu i kožu od morske soli i hlora

Većina ljudi je prilično svesna štetnih efekata sunca na kožu, zbog čega je redovno nanošenje kreme za sunčanje toliko važno. ...

Beauty / Lifestyle

Zašto stalno osećamo umor i isrpljenost?

Umor od jutra do mraka, isceđenost, bezvoljnost… Često se budim nenaspavana i ukočena i u grču započinjem svoje jutarnje aktivn...

1 Comment

  • Make up trikovi sa Tik Toka koje vredi isprobati - Something Modish

    Sep 17, 2021

    Reply

    […] da svoje veštine podignete za čitav jedan nivo. Ovom prilikom sam izdvojila pet apsolutno sjajnih beauty tajni koje će promeniti vašu rutinu šminkanja, a u koje se stručnjaci zapravo […]

Leave a comment